Промоција монографије о Тихомиру Илијашевићу у Прес центру Удружења новинара Србије у Београду

Још једно вриједно дјело“ Библиотеке Књижевних сусрета на Козари, монографија о сликару Тихомиру Тихи Илијашевићу, биће промовисанo 24. октобра ове године с почетком у 12 часова у Прес центру Удружења новинара Србије у Београду.

О богатом и занимљивом стваралачком опусу умјетника Тихомира Тихе Илијашевића, који је оставио неизбрисив траг у култури Приједора, говориће уредник Библиотеке Младенко Саџак, професор на Филолошком факултету у Бањој Луци, Борис Еремић, сликар и директор ЈУ Галерија „Сретен Стојановић“ Приједор, Десимир Денић, професор Факултета примењених уметности у Београду,  један од приређивача монографије Славица Миловић и Александар Миљешић, начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и НВО Градске управе Приједор.

У циљу документовања Књижевних сусрета на Козари, једне од најдуговјечнијих и најважнијих књижевних манифестација у земљи и региону и културне историје Приједора, Градска управа Приједор  је 2018.године покренула  издавачку дјелатност Књижевних сусрета на Козари у три едиције „Овјенчани“, „Трагови“ и „Свједочења“ у оквиру којих су до сада свјетло дана  угледала изабрана дјела многобројних добитника Награде „Скендер Куленовић – Књижевни вијенац Козаре“  почев од првог добитника Бранка Ћопића 1978. године. Монографија о Тихомиру Илијашевићу је дио едиције „Свједочења“, која прати значајне умјетничке појаве и догађаје у вези са Сусретима.

Оставите одговор