Пјеснику Ђорђу Нешићу уручена награда“ Скендер Куленовић- Књижевни вијенац Козаре“

Предсједник жирија Горан Максимовић је изјавио да је жири , у чијем су саставу поред њега били Ђорђо Сладоје и Душко Певуља, одлуку донио једногласно након разматрања цјелокупног књижевног опуса кандидата које је током рада уврстио у ужи избор.
„Ђорђе Нешић је онај драгоцјени стваралац у своме времену, најизразитији лиричар међу савременим српским пјесницима који је проникнуо у дух традиције и савремености свога народа. Тиме је читаоцима отворио просторе препознавања и прочишћења, а затим нас је све заједно упутио да будемо достојни својих предака и своје будућности. Све то нас је опредијелило да управо он буде заслужени овогодишњи добитник награде Скендер Куленовић-Књижевни вијенац Козаре“ рекао је Максимовић.
Ђорђе Нешић , пјесник из Даља је прву збирку пјесама“ Црв сумње у јабуци раздора“ објавио 1985. године, а од тада његове пјесме заступљене су у антологијама српске поезије, превођене су на стране језике, а донијеле су аутору и бројне вриједне награде и признања.
“ Изузетна ми је част да ме је жири наградио овом изузетном наградом и тиме ме сврстао међу важне српске књижевнике и у друштво оних који су добили ову награду почевши од првог, Бранка Ћопића па до најзначајнијих југословенских ,а посљедњих деценија и српских књижевника“, рекао је Нешић.
Он је додао да ова поетска награда као и едиција `Овјенчани` која као издавачка дјелатност прати ове Сусрете ставља Приједор на једно од најважнијих мјеста у српској књижевности.

Оставите одговор