Козара, Мраковица

На Мраковици се традиционално одржава централна манифестација Сусрета: Велики поетски час, уз присуство великог броја ученика и грађана. Овај догађај се увијек одржава суботом, а организатор организује превоз ученика и грађана из Бањалуке, Српца, Лакташа, Градишке, Козарске Дубице, Костајнице, Новог Града и Приједора. Приликом боравка на Мраковици, учесници полажу вијенце на спомен костурницу палих бораца Козаре и бисту Скендера Куленовића.

Козара, Палеж

Палеж је мјесто на Козари гдје је Скендер Куленовић, након офанзиве, у јулу 1942. године, пред окупљеним борцима и народом, први пут прочитао поему „Стојанка, мајка Кнежопољка“.  На Палежу се традиционално одржава мали поетски час и полагање вијенаца на споменик,  уз учешће пјесника завичајног круга, омладине, извиђача и представника градова и општина саорганизатора Сусрета.

Позориште Приједор

У Позоришту Приједор се увијек одржава Свечана академија, на којој се представе сви учесници, обави уручење награда Књижевних сусрета, а лауреат одржи своју бесједу.

Галерија „Сретен Стојановић“

У амбијенту изложбе радова насталих на Ликовној колонији „Сретен Стојановић“, у истоименој галерији,  се одржава Вече пјесника завичајног круга и Вече лауреата.